Οδηγός

Από Students support wiki

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πίνακας περιεχομένων

Περιγραφή

Wiki (προφέρεται βίκι ή γουίκι) είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί τις σελίδες του. Σε ένα wiki, διάφορα άτομα μπορούν να γράφουν μαζί (όχι ταυτοχρόνως). Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου. Αν ένα άτομο κάνει κάποιο λάθος, το επόμενο μπορεί να το διορθώσει. Μπορεί επίσης να προσθέσει κάτι νέο στην σελίδα, πράγμα που επιτρέπει την συνεχή βελτίωση και ενημέρωση.

Περιήγηση

Κατά την περιήγηση σας στο wiki, μπορείτε να μετακινηθείτε στις σελίδες κλικάροντας τις έγχρωμες λέξεις. Αν η λέξη είναι μπλε, η σελίδα υπάρχει και μπορείτε να διαβάσετε ή/και να τροποποιήσετε το περιέχομενό της. Αν η λέξη είναι κόκκινη, η σελίδα δεν έχει υπάρχει και μπορείτε να κάνετε την αρχή και να τη δημιουργήσετε.

Επεξεργασία σελίδων

Αφού συνδεθείτε με τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε στα εργαστήρια, στο πάνω μέρος των σελίδων υπάρχει η επιλογή επεξεργασία. Πατώντας στην επιλογή θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα, όπου μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές, διορθώσεις, προσθήκες, διαγραφές που επιθυμείτε.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αντίστοιχο άρθρο της Ελληνικής έκδοσης της Wikipedia

Δημιουργία σελίδων

https://students.cs.unipi.gr/wiki/index.php/Καλωσήρθατε_στο_CSWiki!

Ένας δεύτερος τρόπος (αλλά και ο ορθότερος) είναι να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό σύνδεσμο (διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα για να μάθετε πώς γίνεται αυτό)για την σελίδα που θέλετε να δημιουργήσετε.

Ανέβασμα σημειώσεων και παλαιότερων θεμάτων

Για ανεβάσετε σημειώσεις ή παλαιότερα θέματα στο wiki, θα χρειαστεί να τα ανεβάσετε καταρχάς κάπου online και έπειτα να δώσετε σύνδεσμο προς αυτή την τοποθεσία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο που δικαιούστε από τον students και να μεταφέρετε τα αρχεία από τον υπολογιστή σας μέσω FTP. Διαβάστε [εδώ] πώς γίνεται αυτό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που σας παρέχει διαδικτυακό χώρο.

Αφού τα αρχεία υπάρχουν κάπου online, αρκεί να δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο προς αυτά την ώρα που επεξεργάζεστε τη σελίδα. Παράδειγμα ενός συνδέσμου είναι το εξής:
[[http://selida_me_tis_shmeiwseis.com Σημειώσεις 2013]]
Προσωπικά εργαλεία
Περιοχές ονομάτων
Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλεία